Az extrém programok Budapest környékén egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és nem véletlenül. Mindenki szeretné ugyanis feldobni a szürke hétköznapokat egy jó nagy adrenalinlökettel.

De melyik extrém program a legextrémebb mind közül? Melyiket érdemes választanod, ha nem csak egyszerű, hétvégi kiruccanásra, hanem valóban életre szóló élményre vágysz? Most megmutatjuk neked azt, hogy miért érdemes az ejtőernyős ugrást választanod, és ez miért egyszerűbb dolog, mint korábban bármikor!

Extrém programok Budapest környékén: a koronázatlan király

Azok, akik imádják a rendhagyó szórakozást, már biztosan tapasztalták, hogy egyre nagyobb számban választhatók az extrém programok Budapest környékén. Sziklamászás, barlangászat vagy épp wakeboardozás a nyáron. A lista szinte kimeríthetetlen. De mit válassz, ha valami olyan programra vágysz, ami több, mint egyszerű, hétvégi kikapcsolódás? Valamit, ami nemcsak izgalmas, de örök élmény is egyben, és olyan adrenalinlöketet biztosít, hogy simán visszaadja a lelkesedésedet még a hétköznapi mókuskerékkel kapcsolatban is.

Az extrém programok csúcsa az ejtőernyős ugrás. Gondolj csak bele: milyen érzés lehet 3500-4000 méter magasan, a felhők felett állni? Milyen érzés lehet kivetni magad egy mozgó repülőből, majd meghódítani az eget? Milyen érzés lehet mindezek után biztonságban földet érni? Ugye, hogy már elképzelni is olyan élmény, hogy beleborzongsz? Nos, akkor épp itt az ideje annak, hogy a valóságban is megtapasztald!

Extrém programok Budapest 02

Ejtőernyős ugrás alkalmassági nélkül? Lehetséges?

Sokakban az a kép él, hogy az ejtőernyőzés komplikált dolog. Mindenféle vizsgákhoz és orvosi vizsgálathoz kötik, és alapvető előképzettség szükséges hozzá. Nos ez részben igaz. Azonban csak akkor, ha egyedül szeretnél ugrani. Az ejtőernyős tandemugrás esetén egészen más a helyzet, hiszen ilyenkor egy olyan, profi tandemugró pilótával ugrasz együtt, aki mindent elintéz helyetted.

Az ugrás során egy speciális hevederrel vagy a pilótához rögzítve, ő pedig mindent kontrollál és gondoskodik a biztonságos földet érésről. Így neked nincs más dolgod, mint élvezni a kilátást és a megismételhetetlen, semmihez sem fogható élményt.

Röviden és tömören tehát egy olyan ugráshoz, ami örök élményt jelent, nem kell hosszadalmas és drága képzésen részt venned. Sőt, nincs hozzá szükség repülőorvosi vizsgálatra sem. Elég egy rövid előkészítésen átesned, amely után egy tandemugrás keretében szinte bárki simán belekóstolhat az ejtőernyőzés különleges, semmihez nem hasonlító világába és meghódíthatja a végeláthatatlan, kék eget.

Extrém programok Budapest 03

Hol tudod kipróbálni az ejtőernyős ugrást?

Budapesten és közvetlen közelében (kb. 50-60 km) sajnos nem lehet ejtőernyőzni, mivel a nemzetközi légiutasforgalom miatt korlátozva van a légtér. Azonban akadnak olyan helyek, ahol szabad az ugrás, és gyorsan és kényelmesen megközelíthetőek a fővárosiak számára. Ilyen például a Dunaújvárosi Sportrepülőtér, ami egy igazi tandemugró kánaán. Ráadásul alig háromnegyed óra alatt megközelíthető a fővárosból, és még hétvégén sem kell olyan dugók miatt aggódnod, mint pl. az M7-en.

Ha te is szeretnéd kipróbálni a legextrémebb Budapest környéki programot, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni minket. Profi csapatunk mindenben a segítségedre lesz, és biztos lehetsz abban, hogy igazán különleges és felejthetetlen élményben lesz részed, ami olyan adrenalinlöketet ad, amit korábban még sosem tapasztaltál!