Tandemugrás foglalás és feltételek

SÚLY- ÉS KORHATÁR

A felső súlyhatár 95 kg férfiak, illetve 85 kg hölgyek esetében.
A felső határt meghaladó testsúly esetén az ugrást sajnos nem tudjuk vállalni!
A testsúly ruhában és cipővel értendő.
Átlagostól eltérő testalkat esetén a súly és a magasság aránya is számít. E tekintetben a nemzetközi gyakorlatot követjük.
Férfiaknál 95 kg-os testsúly esetén min. 178 cm-es magasság szükséges, hölgyeknél 85 kg-os testsúly esetén min. 176 cm-es magasság szükséges.

A tandem utasnak minimum 140 cm magasnak kell lennie.

Alsó korhatár nincs, de 18 éves kor alatt szükség van a szülő személyes jelenlétére és írásos beleegyezésére tandemugrás végrehajtásához.
A felső korhatár 60 év, amely konkrétan azt jelenti, hogy az illető addig tud ugrani, amíg be nem tölti 60. életévét.

EGÉSZSÉGÜGYI FELTÉTELEK

Az ejtőernyős tandemugrás kizáró okai:
Egy éven belüli csonttörés, ízületi, belső sérüléssel, agyrázkódással járó baleset, illetve műtét. Gerinc, szív és keringésrendszeri panaszok (magas vérnyomás), csontritkulás, epilepszia, valamint rendszeres szédüléssel és ájulással, rohammal, görcsökkel járó betegség. Kizáró ok továbbá, ha a tandemugrás résztvevője orvosi, elme vagy ideggyógyászati kezelés alatt áll, illetve (hölgyek esetében) a terhesség.

Az ugrás előtt minden utasnak ki kell töltenie egy nyilatkozatot, melyen aláírásával igazolja, hogy a fenti kizáró okok egyike sem áll fenn.
Egyéb, itt nem említett panasz esetén, kérjük fordulj kezelő orvosodhoz és kérj egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot ejtőernyős ugrás végrehajtásához.

EGYÉB FELTÉTELEK

Ha az ugrást megelőző 24 órában a tandem utas búvárkodott, nem vehet részt ejtőernyős tandemugráson.

A helyszínen a tandemugrásra történő regisztrációhoz szükség van minden résztvevő érvényes személyi igazolványára (vagy útlevelére)!

Ittas vagy bódult állapotban lévő, kábítószer hatása alatt álló személy nem vehet részt ejtőernyős tandemugráson. Szeszes ital fogyasztása tilos a tandemugrást megelőző 12 órában.

A szolgáltatónak, illetve a tandemugró pilótának nem feladata az egészségügyi és egyéb alkalmasság vizsgálata, e körben a tandem utas saját felelősségére nyilatkozik. Ugyanakkor, ha a tandem utas az ugrás alkalmával arra észlelhetően nem alkalmas állapotban jelenik meg vagy a gépelhagyást megelőzően magatartása a tandemugrás biztonságos végrehajtását veszélyezteti, a tandemugró pilóta a tandemugrást megtagadhatja.

Frissítve: 2021-05-23

A repülőtéren/tandemugrás helyszínen tartózkodni kizárólag a kormány aktuális előírásainak betartásával van lehetőség!

A jelenleg érvényben lévő rendeletek szerint:

Nem szükséges védettségi igazolvány sem a tandemutasok, sem kísérőik részére. 

Kérünk minden kedves tandemutast és kísérőt, hogy a Dunaújvárosi Repülőteret, illetve a tandemugrás helyszínt ne látogassák:
– ha igazoltan vagy valószínűsíthetően koronavírusosak,
– ha magukon a koronavírus (COVID-19) tüneteit (láz, köhögés, légszomj) tapasztalják,
– ha a látogatást megelőző 14 napban szoros kapcsolatba kerültek megerősítetten vagy valószínűsítetten koronavírussal fertőzött személlyel.

A tandemugrás helyszínen a tandemutasokkal és kísérőkkel kapcsolatba kerülő teljes személyzet rendelkezik oltással, illetve védettségi igazolvánnyal.

A biztonság jegyében, az esetleges fertőzések elkerülése érdekében, a Dunaújvárosi Repülőtéren a tandemugrás helyszínére érkezéskor továbbra is testhőmérséklet-mérés történik. A 37,5°C feletti testhőmérséklet kizáró tényező a tandemugráson való részvételt, illetve a helyszínen való tartózkodást illetően.

FERTŐTLENÍTÉS
A helyszínt, a repülőgépet és a felszereléseket rendszeresen fertőtlenítjük.
Több helyen rendelkezésre áll kézfertőtlenítő – kérjük, használja ezeket minden tandemutas és kísérő!

FELELŐSSÉG
A tandemugráson való részvétellel, illetve a tandemugrás helyszín látogatásával minden tandemutas és kísérő vállalja a kockázatot, hogy COVID-19 fertőzés lehetőségének lesz kitéve. A szolgáltató, illetve a tandemugrás szervezők és résztvevők alapos óvintézkedése ellenére sem garantált a teljes védelem a fertőzéssel szemben. Amennyiben nem szeretnél kockázatot vállalni, kérjük, ne vegyél részt ejtőernyős tandemugráson és ne látogasd meg a tandemugrás helyszínt.

ÉRVÉNYESSÉG
Jelen szabályok a mindenkor hatályos törvények, rendeletek függvényében változhatnak. Kérjük, a Dunaújvárosi Repülőtérre, illetve a tandemugrás helyszínre érkezés előtt tájékozódj az aktuális feltételekről!

Foglalás során az alábbi adatokat szükséges megadni, ezeket érdemes átgondolni, előkészíteni:

TANDEMUGRÁS TÍPUSA
Szeretnél-e videót, illetve melyik csomagot választod (részletes leírás az “Árak” menüpont alatt):
– #0 – Alap
– #1 – Videós
– #2 – 2 Kamerás videós
– #3 – 3 Kamerás videós
– #4 – Páros videós – 4000 m

RÉSZTVEVŐ TANDEMUTAS(OK) ADATAI
– Név
– Kor (év) – felső korhatár: 60 év
– Magasság (cm)
– Testsúly (kg) – felső súlyhatár férfi: 95kg, nő: 85kg
– Póló méret
– Kommunikáció nyelve

TERVEZETT IDŐPONT
A foglalási naptárban csak a foglalható idősávokat látod (ahol még van szabad hely), ezek közül tudsz választani.
Ha nem találsz megfelelőt, érdeklődj e-mailben és jelentkezz várólistára. Ha esetleg felszabadul hely a kívánt napon és időben, azonnal értesítünk!

Általában április/májustól októberig HÉTVÉGENTE van lehetőség tandemugrásra.
ÁPRILISBAN: szombaton és vasárnap; MÁJUSTÓL: pénteken, szombaton és vasárnap.
HÉT KÖZBEN: min. 6 fős csoport jelentkezése esetén a személyzet és a repülőgép rendelkezésre állásától függően tudunk ugrást szervezni. Kérjük, érdeklődj a lehetőségekkel kapcsolatban!

KAPCSOLATTARTÁSI ADATOK
Név, Mobil telefonszám és E-mail cím

Foglalj tandemugrást!

FONTOS: Ez a magyar nyelvű weboldalunk. Ha Google fordítót használsz és nem beszélsz magyarul, kérjük válts az angol weboldalunkra lentebb!!! Ha ezt nem teszed meg,  a magyar foglalási rendszerbe fogsz belépni és minden emailt magyar nyelven fogsz megkapni!!!

TOVÁBB A FOGLALÁSI RENDSZERHEZ

IMPORTANT: It is our Hungarian website. If you use Google translator and you do not speak Hungarian, please switch to our English website below!!! Otherwise you will end up in our Hungarian booking system and you will get all the emails in Hungarian!!!

SWITCH TO THE ENGLISH WEBSITE

Ha tetszik az oldal, oszd meg másokkal is! Köszönjük!