Az ejtőernyős ugrás olyan dolog, amit szinte mindannyian szeretnénk kipróbálni. Egyesek a semmihez sem fogható adrenalinlöket, mások pedig csak a csodálatos, semmihez sem fogható látvány miatt szeretnék meghódítani az eget.

Ha viszont te még sosem gondoltál arra, hogy neked is ki kellene próbálnod, mutatunk három olyan okot, ami után egészen biztos, hogy az ejtőernyős ugrás a te bakancslistádra is felkerül!

Sosem tapasztalt öröm és gondtalanság: így tesz boldoggá az ejtőernyős ugrás

Azok, akik már próbálták az ejtőernyős ugrást, szinte egytől egyig olyan érzésekről számoltak be, amiket soha korábban nem tapasztaltak az életben. Óriási boldogság és elégedettség, ami a földet érés után is olyan, mintha kicsit az egekben járnának. A szabadesés és az 1500 méter magasból történő leereszkedés után eltűnnek a gondok, és az ember mintha szinte újjászületne. De mégis, miért?

Ennek oka, hogy az ejtőernyős ugrás több, a boldogságért felelős hormont aktivál a testünkben. A zuhanás során az agyunk extra adag adrenalint, szerotonint és dopamint termel, ami azt jelenti, hogy elképesztően energikusnak, boldognak és különlegesnek érezzük magunkat a felemelkedés pillanatától kezdve a földet érés momentumáig.

Sőt, ami a legjobb az egészben, hogy az agyunkban termelődő boldogsághormonoknak hosszabb távú hatása is lehet. A belső kémiai folyamatok segítenek a pihentetőbb alvásban, a jobb emésztésben, valamint a depresszió és a szorongás tüneteinek látványos csökkentésében. Nem véletlenül szoktuk mondani, hogy a háziorvosoknak receptre kellene felírniuk az ejtőernyős ugrás élményt!

Ejtőernyős ugrás 02

Viszlát, hétköznapi stressz: érj földet te is tiszta fejjel

Ha azt gondold, hogy a fentebb leírtakból egyenesen következik az, hogy az ejtőernyős ugrás jobbá és élhetőbbé teszi a mindennapjaidat, akkor… Akkor bizony nagyon jól gondolod! Az élmény ugyanis nemcsak az aktuális boldogsághormon-szintedet tornázza az egekbe, de segít a mentális egészség helyre billentésében és fenntartásában is.

Ennek oka, hogy a földet érés után a hétköznapi, stresszes szituációk csupán bagatell semmiségnek tűnnek majd. Egy olyasvalaki, aki 3500-4000 méter magasból ugrott ki egy repülőből és úgy landolt, hogy a haja szála sem görbült, könnyen meg tud birkózni az olyan dolgokkal, mint az idegesítő főnöke vagy épp a bosszantó szomszédok? Nemde?

Ejtőernyős ugrás Budapest 03

Nem mindennapi élmény: legyél te a legmenőbb a társaságban

Te hány ismerősödtől hallottad már azt, hogy akár 4000 méter magasból kiugrott egy repülőből? Ugye nem soktól? (Nem véletlenül, hiszen ez 4 kilométert jelent, sokan nem laknak ilyen távolságra a munkahelyüktől!)

Akkor gondolj bele abba, mennyire menő leszel majd, amikor egy találkozón, vagy épp a munkahelyi ebéd közben elújságolod a többieknek, milyen érzés meghódítani a felhők birodalmát. Egészen biztos lehetsz abban, hogy leesik majd az álluk, és az elkövetkező időszakban összekacsintások, vállon veregetések és összességében hatalmas respekt céltáblája leszel.

Ha pedig szeretnéd, az ejtőernyős ugrás élményéről nemcsak mesélhetsz, de akár barátaiddal, ismerőseiddel, kollégáiddal meg is oszthatod azt. Az ugrásról ugyanis csapatunk igény szerint többkamerás felvételt és egy nagy adag fotót is készít, ami igazán egyedi és maradandó, ráadásul könnyen megosztható emléket jelent erről a különleges, extrém élményről.