Az ejtőernyőzés olyan élmény, amit a legtöbben szeretnénk életünkben legalább egyszer kipróbálni. Sokakat visszariaszt azonban a tudat, hogy ehhez repülőorvosi vizsgálat és hosszadalmas képzés szükséges. Ha te is így gondolod, akkor van egy jó hírünk a számodra. Ez ugyanis egyáltalán nem igaz!

Egy tandem ugrás keretében szinte bárki bepillantást nyerhet az ejtőernyőzés különleges világába, és megtapasztalhatja azt, hogy milyen is több ezer méterrel a felhők felett járni. Szeretnéd te is kipróbálni? Akkor most figyelj!

Miért különleges élmény az ejtőernyőzés?

Manapság már rengeteg olyan extrém sport akad, amit bármikor kedvünkre kipróbálhatunk. Az ejtőernyőzés azonban talán a legkülönlegesebb élmény ezek közül, hiszen több kilométerrel a felhők felett járni már önmagában sem mindennapi élmény. Kinézel a repülőből, és alattad minden olyan apró, akár csak egy makett. Majd a gép ajtaján kilépve megcsapja az arcodat a szél. Azt érzed, hogy tiéd az egész világ. És kezdődik a szabadesés.

Ejtőernyőzés képzés nélkül 01

A zuhanás olyan adrenalinlöketet nyújt, melyet semmi más nem képes helyettesíteni. Olyan, mintha a felhők közt lebegnél. Csak a levegő ellenállását érzed, a sebességet az arcodon és a tökéletes szabadság érzést. A Föld csupán egy távoli illúziónak tűnik, a tér és az idő egészen új értelmet nyer. Majd 1500 méter magasságban nyílik az ernyő és kezdődik az ereszkedés.

Ekkor minden lelassul. Óriási boldogságérzet kerít hatalmába, miközben a csodálatos tájat kémleled. Látod az apró házakat, utakat, szántóföldeket, és tudod, hogy most mindezt meghódítottad. Hogy néhány felejthetetlen pillanatra tiéd volt a világ. Most pedig hamarosan földet érsz és biztonságos, stabil talaj lesz a lábad alatt. Ugye tényleg úgy hangzik, mint ami semmi mással nem pótolható?

Hogyan ejtőernyőzhetsz te is tanfolyam nélkül?

Mivel az ejtőernyőzés egy igazán különleges élmény, sokan úgy gondolják, hogy csak a kiváltságosoknak adatik meg. Hogy az első ugrást minden esetben hosszú oktatás, egészségügyi alkalmassági vizsgálat és felkészítés kell, hogy megelőzze. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez egyáltalán nem igaz?

Abban az esetben, ha szeretnéd élesben kipróbálni, milyen az ejtőernyőzés, egy tandem ugrás keretében bármikor megteheted. Egy ilyen ugrás mindössze 10-15 perc felkészítést igényel, és minden szükséges részletre kiterjed. Ezt követően pedig egy tapasztalt hivatásos ejtőernyős kíséretében vetheted bele magad az élményekbe. Egy speciális – kifejezetten erre a célra tervezett – kétszemélyes ejtőernyővel, több ezer méter magasságból ugorhatod életed első ejtőernyős tandemugrását!

Ez egy minden szempontból biztonságos módja annak, hogy megtapasztald, milyen élmény 3500-4000 méter magasból kiugrani egy repülőből. Milyen élmény a szabadesés és milyen hatalmas boldogság a földet érés. Közben mindent a profi tandempilóta koordinál, neked pedig csak élvezned kell a semmihez sem fogható pillanatot. Ami pedig a legjobb, akár te is irányíthatod az ernyőt ereszkedés közben.

Ejtőernyőzés képzés nélkül 03

Ha pedig rákapsz az adrenalin ízére, abban az esetben beiratkozhatsz ejtőernyős képzésünkre is, melynek elvégzése után újra és újra átélheted a szabadesés élményét, akár egyedül is! A tanfolyam elvégzése után ráadásul folyamatos támogatással és egyesületi háttérrel is segítünk abban, hogy te is a legnagyobb biztonságban hódolhass nem mindennapi hobbidnak!