A vérrel és verejtékkel megkeresett pénzét mindenki szeretné valami olyasmire költeni, ami boldoggá teszi. A tudomány jelenlegi állása szerint pedig erre a legalkalmasabb dolgot nem a tárgyak, sokkal inkább az élmények jelentik.

Most megmutatjuk neked azt, hogy miért érdemes a felesleges dolgok halmozása helyett a meghatározó élményekre hajtanod, miért érdemes szeretteidnek kacatok helyett élményeket ajándékoznod, és persze azt, hogy miért nem maradhat ki a te életedből sem az ejtőernyős tandemugrás!

Élmények vagy anyagi javak: melyik tesz igazán boldoggá?

Ugye te is ismered azt az érzést, amikor vásárolsz valamit, mire már nagyon régóta vágysz. Ez hirtelen boldogságlöketet jelent, ami azonban idővel elhalványul. Ezzel szemben egy valódi élmény emléke örökké megmarad, és képes újra és újra örömmel és elégedettséggel eltölteni azt, aki átélte.

Gondolj csak bele: egy igazán izgalmas napról évtizedekkel később is szívesen mesél az ember. De mi marad egy hőn áhított tárgy megvásárlása után? Rövid ideig tartó boldogság, melyet lassan, de biztosan újból felvált az üresség érzése.

Ennek legfőbb oka, hogy az anyagi javakhoz gyorsan hozzászokunk. Miután pedig valamit, amit régóta szerettünk volna, sikerül megszereznünk, szinte azonnal magasabbra tesszük a lécet és máris valami nagyobbra, izgalmasabbra vágyunk. Arról nem is beszélve, hogy legyen bármink, a mondás szerint a „szomszéd fűje mindig zöldebb” lesz.

Élmények vs tárgyak 2

Ezért érdemes élményekre költened

Az élményeket sokan gondolják múlandó dolognak. Sokak szerint az adrenalin és a boldogság, amit biztosítani tudnak, csak pillanatnyi örömöt jelent, ez azonban egyáltalán nem igaz. A kutatók szerint ugyanis az igazán jó élmények részeivé válnak az identitásunknak. Ez azt jelenti, hogy gyarapítják a jellemünket, hatást gyakorolnak a gondolkodásunkra, és alapvetően segítenek abban, hogy pozitívabban lássuk a világot magunk körül.

Arról nem is beszélve, hogy egy igazi élmény már a tervezés első pillanatától kezdve örömet okoz. Sokkal hosszabb távon képesek tehát boldogabbá tenni az embert, mint az anyagi javak. Még annak ellenére is, hogy múlandók.

Sőt, a múlandóságuk csak tovább emeli az értéküket. Egy-egy élmény ugyanis mindig egyedi és megismételhetetlen. Szemben például egy sorozatgyártott tárggyal, ami lehet értékes és különleges, de az esetek többségében pénzért cserében elérhető és pótolható. Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy a tárgyak gyorsan képesek nagy örömet szerezni, a hatás azonban múlandó, míg egy igazán jó élmény hosszantartó boldogságérzetet és izgalmat okoz, hatása pedig egész életünkben is velünk maradhat.

Élmények vs tárgyak 3

Miért hatalmas élmény a tandemugrás?

Az ejtőernyős tandemugrás egy olyan élmény, melyet garantáltan nem felejtesz el sohasem. Hogy miért? Egyrészt azért, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy 3500-4000 méter magasból lássa a világot. Másrészt azért, mert a szabadesést átélni olyan dolog, ami semmihez sem hasonlítható. Ezt képzett csapatunk segítségével te magad is megtapasztalhatod, de ha meglepnéd egy szerettedet vagy ismerősödet, az élményt akár ajándékba is adhatod.

Ha pedig szeretnéd, a felejthetetlen pillanatokat videófelvételek és fotók formájában akár meg is örökítjük neked, így egészen biztos, hogy a tandemugrás örök élmény marad. Ha pedig úgy gondolod, hogy az érzést akár minden héten képes lennél újból átélni, az ejtőernyős képzésünknek köszönhetően mindent megtanulhatsz, amire az önálló ejtőernyőzéshez szükséged lesz!