Az ejtőernyős ugrás olyan dolog, mely sok ember bakancslistáján szerepel. Ha szeretnéd, ezt az élményt most ki is pipálhatod, hiszen egy ejtőernyős tandemugrás keretén belül sort keríthetsz rá. Mindezt egy profi csapattal a hátad mögött, a lehető legbiztonságosabb körülmények közt.

Ha pedig még nincs saját bakancslistád, éppen itt az ideje annak, hogy belekezdj az összeállításába. Hogy miért? Most ezt is megmutatjuk neked!

Ejtőernyős ugrás: élmény, ami egy életre szól

A bakancslista fogalmával valószínűleg már te is találkoztál. Azonban, ha még nem hallottál volna róla: a bakancslista nem más, mint azoknak a dolgoknak a listája, amiket az ember szeretne halála előtt elérni, megtenni.

Ezt sugallja a neve is, mely gyakorlatilag a „feldobja a bakancsot” (meghal) kifejezésből ered. Eredeti megfelelője az angol „bucket list”, azaz „vödör lista”, mely a „kick the bucket” (szó szerinti fordításban: felrúgni a vödröt) kifejezésen alapszik.

A bakancslista egy olyan dolog, mellyel szinte mindnyájan rendelkezünk és gyakorlatilag bármi szerepelhet rajta. Egy izgalmas utazástól kezdve az olyan, nem mindennapi dolgokig, mint a Mount Everest megmászása, vagy épp egy ejtőernyős ugrás.

Utóbbi nem meglepő módon rengeteg ember vágyai közt szerepel, hiszen tényleg olyan, felejthetetlen élmény, ami egy életre szól. Ki ne szeretne egyszer eljutni a felhők fölé és elmondani magáról, hogy meghódította a földről elérhetetlennek tűnő magaslatokat? Ugye Te is gondoltál már erre?

Amennyiben igen, akkor szerencsés vagy, hiszen az ejtőernyős ugrás egy olyan élmény, melyet most könnyedén kipipálhatsz a bakancslistádon!

Ejtőernyős ugrás bakancslista 1

Hogyan zajlik az ejtőernyős tandemugrás?

Az általunk szervezett ejtőernyős ugrások végrehajtására a fővárostól mindössze 40 percre, a Dunaújváros Repülőtéren kerül sor. Ahhoz, hogy a felhők fölé emelkedj és megtapasztald a zuhanás semmihez sem fogható érzését, nincs másra szükség, mint egy 15 perces felkészítésre, mely után már meg is kapod az ejtőernyős szemüvegedet, és irány a gép!

A repülő kb. 20 perc alatt éri el az ugrásmagasságot, ami választásod szerint 3500 vagy 4000 méterről is történhet. Ezalatt az idő alatt még egyszer átismételjük a tudnivalókat, majd a profi tandemugró pilóta összekapcsolja hevederét a tieddel, és indulhat a kaland! Szabadesés 200-km/h sebességgel, majd pedig 1500 méter magasságban egy kis levezető lebegés ég és föld között.

Ha szeretnéd, az élményről különleges videófelvételt és fotókat is készítünk. Ezeknek köszönhetően pedig nem csak kipipálhatsz egy semmihez sem fogható kalandot a bakancslistádon, de bármikor újra is élheted. Sőt, a barátaidnak, családtagjaidnak is elbüszkélkedhetsz vele.

Ejtőernyős ugrás bakancslista 1

Neked van saját bakancslistád?

A bakancslistával tulajdonképpen mindenki rendelkezik, akinek az életben vannak tervei és álmai. Mint ahogy mondtuk, bármi szerepelhet rajta, ami számodra fontos. Ha szeretnél egyszer együtt úszni az új-zélandi delfinekkel, akkor ez ugyanúgy lehet egy pont a bakancslistádon, mintha szeretnéd kipróbálni, milyen lehet a szabadesés több ezer méter magasból.

Az ötleteknek kizárólag a fantáziád és az ingerküszöböd képes határt szabni.

Van, aki csak fejben tartja számon ezeket a dolgokat és gyakran ábrándozik róluk, de van, aki egy külön füzetbe le is jegyzi ezeket. Sok helyen már kifejezetten erre a célra tervezett, naplószerű könyvecskét is vásárolhatsz, melybe meg is tervezhetjük álmaink megvalósítását. Ha pedig valami teljesül közülük, szorgalmasan ki is pipálhatjuk őket.

Bármelyik csoportba is tartozol, ha szerepel a bakancslistádon az ejtőernyős tandemugrás, akkor szerencsés vagy. Profi csapatunk segítségével ugyanis ezt az élményt most bizony kipipálhatod!